Dolny Śląsk MountainBike Marathon

Team X-Bionic is wel vaker actief buiten de landsgrenzen. Eén van de redenen is dat er bij ons geen ‘echte’ bergen te vinden zijn (sorry Limburg), en in Polen hebben ze die wel. En Mountainbiken is er ook zeer populair. Dus 1+1=2.

Reni houdt de poort dicht.
Reni houdt de poort dicht.

 

Afgelopen weekeinde vond er rondom wintersport paradijs Zieleniec, de ‘Otwartych Mistrzostw Dolnego Śląska w Maratonie MTB’ plaats, ofwel de kampioenschappen van Silezie. Daarvoor was een parcours uitgezet van 57km met 1200m hoogteverschil! Renata en Elwin pakten de handschoen op.

Voor Elwin was het de 1e wedstrijd in deze soort, en viel direct met de neus in de boter/modder. Een prachtig gevarieerd parcours, waarin brede bospaden werden afgewisseld met technische downhills en blubberige singletracks. De ultieme stamina-test was echter de downhill over de bulley-track naast de skipiste. Remmen los en oogjes toe.. Ook al was het al dagen mooi weer, de modder lag soms kniediep opgelepeld op het parcours. Het begon als een kleurige brei van fietsers en eindigde in een sliert van volledig grijsgekleurde piepende en knarsende zwoegers.

Renata behaalde in haar klasse een 9e positie en Elwin, met 2uur53min een 6e in zijn categorie (36e overall).

Even ontspant op een zeldzaam stukje asfalt.
Elwin ontspant op een zeldzaam stukje asfalt.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*