Harz, es war einmahl..

Arnaud en Elwin zouden eigenlijk het liefst een race cut-off hebben gehad, na 20uur. Tot dan was het stuivertje wisselen in de kopgroep met 4 teams.

Maar het mocht niet zo zijn. Elwins motortje ging daarna haperen, om vervolgens na 30 uur helemaal tot stilstand te komen. De koek was gewoonweg op. Het zal een combinatie zijn geweest van onvoldoende vorm, chronisch slaapgebrek en niet in de laatste plaats een.. ongemakkelijk darmprobleem, zullen we maar zeggen. Vermoedelijk door teveel water van ondrinkbare kwaliteit binnengekregen bij het zwemmen.

Helaas voor Arnie, die in bloedvorm verkeerde. Voor hem is het 3e jaar opeen, dat hij gedwongen werd de handdoek in de ring te gooien.

Wel een enorme pluim voor de organisatie, Winfried Bats (zijn moeder) en het hele corps. Wat een machtige parcourskeuze en mooie onderdelen. Als hoogtepunten: de nachtelijke ‘city-orienteering’ in het middeleeuwse stadje Stolberg en toch ook de swim-run. Daar waar het qua natheid niet veel uitmaakte of je in- of uit het water was.. Inderdaad, ook het weer maakte de race tot een avontuur. De 1e nacht was zo warm, dat kort broekje en T-shirt volstond, terwijl het overdag zo koud werd, dat de ‘longsleeve’ met regenjack aanmoest..

Volgend jaar sind wir auch wieder mit dabei!

Team 15 na het zwemmen, toen alles nog goed ging.. (foto: Winfried Bats)
Team 15 na het zwemmen, toen alles nog goed ging.. (foto: Winfried Bats)

Onze gedachten zijn nu bij onze vrienden Harm en Lisette met hulp van Dolf en Wout, die nog een stuk langer aan de gang zullen zijn in de Raid-in-France. Zet ‘m op!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Harz, es war einmahl..

  1. Nou.. mij kwam eerder jouw explosieve avontuur in Marokko in gedachten.. ik heb de hele race achterom gekeken of er geen inspecteurs van het Bundes-Landwirtschafts ambt achter ons aan kwamen. Het is nl ook in Duitsland verboden om bovengronds te gieren..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*