Update Raid in France (2)

Even een korte (inmiddels alweer licht gedateerde) update vanaf het front in Frankrijk.

Harm sms’t “We voelen ons fysiek nog allemaal prima, maar race technisch gaat het mis. We zijn denk ik unranked, omdat we een logistieke fout hebben gemaakt met de wetsuits. We misten sowieso een cut-off, dus gaan er nu maar het beste van maken. Nieuw push-bike record: zo’n 70 van de 88km MTB, belachelijk! Maar goed, we vermaken ons verder wel!”

Even afwachten wat nu de daadwerkelijke status van ons team is, de berichtgeving op de race-website is jammer genoeg erg matig. Met ruim 75 race-uren op de teller zwerft ons team nu ergens tussen CP25 en CP26. Het wordt wel duidelijk dat het erg zwaar is: er zijn een paar topteams uitgevallen en slechts  7 (!) van de 46 gestarte teams hebben tot nu toe alle punten gehaald…

Hopelijk binnenkort meer nieuws…

 

Update 2:

Ik ben net weer thuis, weinig kunnen laten horen tijdens de race, uiteindelijk bleken we niet unranked te zijn (hoorden we na de finish), in de tussentijd hebben we zoveel mogelijk van het resterende parcours afgelegd. Dat betekent dat we eerst een kano etappe die we eigenlijk moesten overslaan toch zijn gaan doen, omdat het leuk is en daarna aan de laatste 3 etappes begonnen zijn. We hebben het bijna gered om ook die volledig af te ronden, wat maar weinig teams uberhaupt gelukt is, maar op een gegeven moment wilde de organisatie toch echt naar huis, dus kwamen ze ons zoeken. Een beetje een vage finish dus, maar we hebben gewoon 5 dagen geraced en uiteindelijk niet eens zo gek, 31e van de 49 teams. Later deze week een uitgebreid verslag… slaap lekker!

 

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

5 Comments on Update Raid in France (2)

  1. Mooi gedaan… Was niet altijd makkelijk om jullie te volgen, en wie nu eigenlijk in welke positie lag. Maar 100+ uur racen non-stop, da’s toch geen kattepis, hoor.

    Well done, kijk al uit naar het uitgebreide verslag.

  2. Supermooi dat jullie toch geranked zijn, alleen jammer dat je dat pas op het eind doorhebt. En ook vreemd dat de orga jullie gaat zoeken als ze zin in slapieslapie hebben….
    Maar een nieuw push-bike record is natuurlijk wel heel erg fijn!! 😉 mooie prestatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*