Noumaulin.blogspot.com

Samen met drie speleovrienden heb ik de klus op me genomen om een grot in België opnieuw in kaart te brengen. Alle vier hadden we al enige tijd een bijzondere interesse voor deze grot. Het betreft Grotte du Nou Maulin bij Rochefort. De ingang is al heel lang bekend, deze ligt pal aan de rivier de Lomme dicht bij het dorp. Ondanks dat deze grot zo bekend is en makkelijk te betreden is, ontbreekt er een goede en volledige topo. Zo is het ons ook nog niet duidelijk hoeveel lengte deze grot nu eigenlijk telt.   Jos, die van beroep landmeter is, is chef du topo. Hij gaat helemaal los met de nieuwe manieren van opmeten, we gebruiken een DistoX (laserafstandsmeter) en een palmtop in de grot, zodat gegevens gemakkelijk en nauwkeurig in de computer te verwerken zijn. We proberen iedere maand een weekend in de grot door te brengen. We zijn al aardig gevorderd de afgelopen maanden. Om te beginnen hebben we een aantal rondmetingen gemaakt om een passend frame te krijgen, waarin we de details gaan verwerken. Het eindeloze bliepen, meten en tekenen wisselen we af met wat spannendere zaken. Zoals het uitklimmen van gaten in het plafond of hoger gelegen zijpassages. Als de topo verder gevorderd is gaan we echt ieder hoekje en gaatje bekijken. Wie weet komen we nog leuke verrassingen tegen;-)

Volg onze topografeer- en exploratiedrang op www.noumaulin.blogspot.com

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

3 Comments on Noumaulin.blogspot.com

  1. Cool om te zien waar je al die weekenden nou mee bezig bent! Ik ben benieuwd naar het resultaat en ga toch eens bedenken of er geen mogelijkheden te zijn om het goedkoop en nog wat geavanceerder te doen. Ik hoorde van iemand die voor bijna niks een 3D laserscanner heeft gemaakt met spullen van de gamma, hoef je niet meer zelf te bliepen en doen. En zeker niet met bluetooth apparaatjes te schudden 😉

  2. Ik zeg het zo vaak. Grotten zijn niet om in rond te hangen. Brrrrrr. Mijn grootste nachtmerrie is iemand anders haar/zijn hobby. Is 5 dagen door de pyreneen rondrennen niet gek genoeg?

    Groet, Bas

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*