3e op NK

Geen wichelroedeloper, glazenboltuurder of sterrenkijker had het kunnen voorspellen.
Arnaud zijn enkel verzwikt, Lisette uitgevallen. Dus Harm en Elwin samen maar weer eens de krachten gebundeld. Maar Harm had nog de 5-daagse race in Frankrijk in de benen en Elwin’s enkel nog de nasleep van een Surf-epicje.

‘Dus zonder verwachting, maar veel goede zin begonnen aan de 24-uurs van Bronckhorst. Een race die ons al in het geheel niet ligt: Geen bergen, eenvoudige navigatie en vooral erg hard gaan over verhard terrein. De eerste helft goed voorin mee kunnen draaien, maar daarna teveel laten liggen. Uiteindelijk bleek iedereen veel overgeslagen te hebben.

Een verrassende 3e plaats. Naar ons gevoel, waren er teams die een podiumplek veel meer hadden verdiend. Met name team ST-Art, de gedoodverfde kampioenen, die helaas een DIS toebedeeld kregen. Wij persoonlijk hadden dan liever een alernatieve sanctie gezien, bijv. 5CP aftrek, dan hadden zij de lauweren nog steeds verdiend.
Maar dat doet niets af op de titel voor de kampioenen, team AMI, die zoals altijd de franse betekenis van hun teamnaam waard waren. Hulde Winnie en Marcel!

Hoogtepunten waren: De (verplichtte) kayak etappe om en door Zutphen. De Survivalsessie bij ‘Jan in ‘t Touw’, waardoor 6 CP’s verzamelen wel erg veel tijd kostte, maar het plezier zeker waard. Een loopje door het stadion van de Graafschap. Een nacht-bike sessie snoeihard over een singletrack tussen de bomen door, maar of dat zo door de routeplanner bedoeld was, weet ik niet..;-)

De organisatie veel dank en natuurlijk Rene Schraa bij voorbaat voor de foto’s! 😉

Later volgt een report.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

3 Comments on 3e op NK

  1. Thanks voor de support mannen! Nogmaals gefeliciteerd met jullie 3de plaats en mogen we hopen dat de organisatie van de Veluwe Classic wel ALLE regels duidelijk VAN TE VOREN uitlegt! Dan gaan we weer ons best doen!
    PS. jullie mogen best wat afstand in kilometers opofferen voor wat meer onverhard fietsen!
    Heb er zin in!

  2. al moet ik nog eerst eens even zien wie er nu hoeveel CP’s gehaald heeft met die race. Want het zou me nog niet verbazen als Winnie en Marcel er sowieso nog steeds heel goed voorstaan. Het was volgens mij nog spannend geworden als jullie gewoon waren gaan kanoën 😉

    Bij de Veluwe Classic zullen we proberen elke onduidelijkheid te voorkomen, maar we gaan vooral proberen iedereen een leuke dag te bezorgen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*