Elwin en Renata naar AmaDablam, Nepal.

Als je aan een kind vraagt om een berg te tekenen, krijg je de AmaDablam. Zo hoort een berg eruit te zien. Esthetisch volmaakt en steil vanaf alle kanten.
In tegenstelling tot grotere broertjes, zoals de Everest, ligt er naar de top van de AmaDablam (6812m) geen ‘wandelpad’. De eenvoudigste klimroute is al ‘vijfde graads’, in rots en ijs.

foto: Evert Wesker

Op 25 October a.s. vertrekt Elwin, samen met Renata, naar die berg. (De belangrijkste acclimatisatie vindt een paar dagen daarvoor plaats, met het vieren van hun huwelijk in een berghut op de flanken van de Snieszka, PL)
Dat er vier weken voor de (huwelijks-) reis is uitgetrokken, is geen overbodige luxe. Vanwege de hoogte van de berg, zal er eerst een gedegen acclimatisatie process moeten plaatsvinden, waarin onder andere ImjaTse (aka IslandPeak 6160m) wordt meegepikt.
De gekozen benadering, is via de Zuid-West graat. En vanwege de aard van de berg en de team-samenstelling, zal er in ‘capsule-stijl’ worden geklommen, met in ieder geval ‘Kamp-2’ als sleutel positie.
Het gemengd PL-NL team (Elwin, Renata, Marcin, Mariusz, Tomek, Artur, Józek) heeft gekozen voor een low-profile en bescheiden aanpak. Zo staat het respect voor de omgeving en het plezier in het klimmen, met elkaar en met de locals voorop.

Op deze plaats zal Elwin van tijd tot tijd een update geven.

Nagekomen bericht:

Website PL-NL AmaDablam Expeditie: http://www.climbmad.com/Z-Wave_Ama_Dablam_2011/Main.html

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

7 Comments on Elwin en Renata naar AmaDablam, Nepal.

 1. Tsja, tegen de meeste mensen die op vakantie gaan zeg ik: “geen dingen doen die ik ook niet zou doen…”, wat meestal genoeg te beleven over laat. Tegen jou hoef ik dat niet te zeggen, jij liever dan ik, maar geniet er van en wees lief voor elkaar 🙂

  Maar eerst: feestje! nazdorowje!

 2. Harm, ik geloof dat het toch maar beter is dat ik je meeneem. Want ik kan je zolang hier niet onbewaakt in de samenleving achterlaten.
  Menno.. ik zal er in ieder geval voor zorgen, dat je je slaapzak onbevlekt kan terug ontvangen.. Maar of dat met de schoenen en jas ook gebeurt.. In ieder geval enorm bedankt voor het lenen. En Mirjam ook voor de boots voor Reni! Geweldig bedankt.

 3. Geintje Ellie, expeditie materiaal en kleding dienen compleet ranzig en kapot gemaakt te worden! daar is het voor bedoeld! zeker op de Mama Dabla en helemaal tijdens huwelijksreis, daar gaat het er vaak wat ruiger aan toe he… Succes man, en de groeten aan Renate!

 4. Hé Elwin!
  Wat lees ik hier voor goed nieuws! Gefeliciteeerd (alvast)!
  Geniet van jullie huwelijksreis. Zo te lezen eentje die iig zeker bij jou hoort!
  😀

  X Erica

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*