Heuveltraining en muziek

Vrijdagochtend… kerst achter de rug, genoten van de gezelligheid en het eten. Het is lekker weer, het zonnetje schijnt voor het eerst in dagen, dus gympen aan en op naar de Grebbeberg. Een ideaal moment voor een stevige heuveltraining. Rustig loop ik warm langs de rivier. Dopjes in de oren, de Ipod op shuffle. De eerste trap… ‘Comment ca va!” knalt het uit de speakertjes. The Shorts?? Hoe zijn die nou weer op mijn Ipod terecht gekomen. Anyway, ik knal naar boven…

Eenmaal boven gaat me een lichtje op. De foute Hollandse muziek voor Elwins bruiloft heeft zich ook op mijn ipod gevestigd! Mmm, dat kan nog verrassend worden. Alsof de duvel met de shuffle speelt dreunt, maar een paar seconden nadat de klanken van de accordeon zijn weggestorven en ik aan mijn 2e beklimming begin, Frans Bauer door mijn hoofd. Oeps, dat was het mapje “heel laat op de avond” van dezelfde bruiloft… Deze verrassingen zijn me toch wat te gortig. Ik mag dan een erg brede muzieksmaak hebben, maar een beetje controle over het genre lijkt me toch wel prettig. Weg met de shuffle, wat staat er nog meer op? Hé, het nieuwe album van Lord Volture, de band van oud-student David Marcelis. Ik ben geen grote metal kenner, maar hun eerste album (Beast of Thunder) kon ik wel waarderen, dus heb ik ook de nieuwe CD “Never Cry Wolf ” aan mijn collectie toegevoegd en daarbij David beloofd om hem nog eens te laten weten wat ik er van vond. Helaas valt deze muziek bij ons thuis in de categorie “alleen te draaien als ik alleen thuis ben”. Perfect voor tijdens het rennen dus… Ik werk nog een paar trappetjes weg, verzuur tot diep in mijn kuiten en vraag me tijdens de 3 km uitlopen naar huis af wat nu eigenlijk de lekkerste muziek is om op te rennen. Daarom hieronder maar een polletje en om jullie te helpen heb ik de drie nummers die ik achter elkaar te horen kreeg maar eens onder een filmpje gezet. 3x hetzelfde filmpje, 3x een iets ander deuntje… Mag ik jullie stemmen? Suggesties voor goede “trappentrainingsmuziekjes” zijn ook van harte welkom!

Beste muziek voor trappentraining

View Results

Loading ... Loading ...

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on Heuveltraining en muziek

 1. Ochjee, die CD! Da’s het jaar goed beginnen.. 😉
  Lopen doe ik nooit met iets op/in mijn oren, want hoor liever de vogeltjes (en op tijd autoclaxons..). Maar door mijn hoofd dendert tijdens het lopen desalniettemin allerlei muziek. (tijdens duurlopen dan, want met heuveltjes is er alleen maar de klank van pijn en ademnood 😉
  Mijn renlijstje is dan toch deze:
  PearlJam – Black,
  IronMaiden – The loneliness of the long distant runner
  Mozart – La Crimosa, uit het Requim.
  Renze! Elwin.

 2. Besten,

  Allereerst een geweldig 2012, zowel op sportief als op elk ander vlak…

  Als adventure racer omgebouwd tot orienteerder en (zelfverklaard) ultratrailer, heb ik recent het plezier mogen ontdekken van met muziek te lopen. Dus maal ik dezer dagen heel wat kilometers af met m’n ipod aan de zijde. Niet overdag, omdat ik dan naar de vogeltjes, de konijntjes en de koetjes wil luisteren, maar in de donkere winternachten, waarschijnlijk om de spoken te verjagen. Mijn top 3 is dan ook daarop gericht:
  1) Johny B Goode – Chuck Berry
  2) 8 Mile – Eminem
  3) Enter Sandman – Metallica

  Maar één van mijn voornemens van 2012 is om wat te experimenteren met klassieke muziek (genre Nessun Dorma – Canon van Pachelbel – …) om wat meer rust en zen in het lopen te krijgen. Al dat heavy metal running gedoe is nergens goed voor. Het is al 2012, we worden stilaan te oud voor die onzin.

  Veel succes met het AR-en in 2012. Inschrijving voor het WK al binnen?

  Toedeloe,

  Roel

 3. Ik vind het eigenlijk wel fijn om naar Radio 1 te luisteren tijdens het rennen….. Klinkt misschien vreemd maar zeker tijdens lange afstanden geeft dat een rustig gevoel en je steekt er ook nog eens wat van op! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*