Raid in France; World Cup 2012!!

Weet je nog, vroeger. Ja, dat is inderdaad al lang geleden. Maar ik weet t nog goed 😉
Als kind zag ik op televisie een rapportage van de Eco Challenge. Stiekem kreeg ik een droom, dat als ik later groot zou zijn, ….

Ondertussen is het later en ben ik inderdaad een stuk groter geworden. En die droom? Tsja, toen was ik nog een kind. En als je wat ouder wordt, dan begin je toch een beetje te beseffen dat zo’n Eco Challenge eigenlijk wel héél vermoeiend en wel héél specialistisch is. Maar op een gegeven moment besef je dat je in al die jaren eigenlijk wel veel ervaring op hebt gedaan. En op een gegeven moment ontmoet je de juiste mensen, waarmee je het avontuur kan aangaan in een sport waarin alle sporten samen komen. Maar dit zijn ook mensen waarbij de neuzen dezelfde kant op staan.

Harm, Winfried en André hadden ook wel zin om eens iets heeeeel langs te gaan doen. Samen met hen had ik het lef om ons in te schrijven voor de World Cup Adventure Race.  Niet de Eco Challenge, helaas die bestaat niet meer. Maar deze WCAR georganiseerd door Raid in France doet er zeker niet voor onder.

Sinds maandag  vorige week staan we met zijn vieren als team op de officiële deelnamelijst. Een vreugdedansje op tafel bij iedereen! We moeten wakker worden uit onze winterslaap!!
Maar naast alle feestvreugde komt wel het keiharde besef, dat dit geen appeltje-eitje gaat worden. We zullen flink aan de bak moeten. Planningen maken, sponsoren zoeken en trainen, vooral héél…. véél….en..héél….lang…. trainen. Dit gaat pittiger worden, dan wat we ooit gedaan hebben. Maar we hebben er zin in!!

Een korte samenvatting van de race;
De Raid In France vindt plaats tussen 15 en 22 september 2012. Er zijn 65 plaatsen, die ingevuld worden door 30 nationaliteiten. Het is een non-stop 5 tot 8-daagse adventure race met een lengte van meer dan 500 kilometer. De organisatie belooft ons op dit moment dat we maarliefst twee maal de hoogte van de Mount Everest mogen bestijgen. En wel vanaf zeeniveau. We gaan deze afstand en hoogte overwinnen met mountainbiken, trekking, running, rafting, kayaking, high altitude mouneering, caving, canyoning, via ferrata en nog eventuele andere verrassingen die de organisatie voor ons in petto heeft.
Een filmpje van de race van afgelopen jaar http://www.youtube.com/watch?v=kzrvzA_DEJE&feature=player_embedded en meer info is te vinden op www.raidinfrance.fr.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Raid in France; World Cup 2012!!

 1. En ja, jullie zijn nu oud en wijs genoeg. Ik voel dat het gaat lukken!
  En ook al heb ik zelf gekozen om langs de zijlijn te blijven, mag ik wel voor de rest van et team spreken, dat wij jullie in raad en daad terzijde zullen staan.
  Klop in ieder geval ten alle tijden bij ons (Renata en mijzelf) aan voor hulp op het onderdeeltje ‘high-altitude mounteneering’.
  Trainze!
  Elwin.

 2. Wow, wat is dit geweldig. Wat goed dat jullie dit gaan doen. Super zwaar. Ik wens jullie ontzettend veel succes met zowel de voorbereiding als de wedstrijd zelf.
  Martin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*