Bieg Piastów

Als je aan X-country skieen doet, is er maar één evenement dat werkelijk telt: De Bieg Piastów in Jakuszyce (PL).
Afgelopen weekeinde vond de 36e editie plaats. Op Zaterdag werd er geracet op klassieke wijze (langlaufen) en Zondag Free-style (skating).
Omringd door fanatieke skieers, kon Elwin er ook niet aan ontkomen.
‘Opboksend tegen een onoverbrugbare trainingsachterstand, wist ik dat ik op mijn eerste race nooit een deuk in een pakje boter kon skieen (mijn voorbereiding bestond dit seizoen uit 2x een dagje skieen en 2x een skike-tocht). Maar daardoor begon ik er ook heel ontspannen aan. Wist lekker op mijn eigen tempo de 30km af te werken in een tijd van 2uur en 6 minuten. Waarbij de vele hoogtemeters veel zwaarder wogen dan de kilometers.
Alhoewel, ook in mijn voordeel. Heuvelop haalde ik in mijn boerenbeulstijl vele anderen in, maar verloor op de afdalingen weer terrein.
Het weer was geweldig (eigenlijk veel te warm met sluggy sneeuw). Gelukkig had mijn goede wax-fee mijn skies perfect geprepareerd. De vlakke rechte stukken waren genieten, had het idee dat ikzelf mijn skies niet bij kon houden..
Uiteindelijk anoniem geeindigd in het middenveld, maar ook 1e.. (en enige) uit Nederland ;-).
Ben volgende editie zeker weer van de partij. De sfeer is zo goed. De race ademt historie en sportieve geest. Een grote stimulans om nu het jaar rond te blijven trainen. (Wanneer het even kan naar Willingen en in de zomer skiken!).’

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

1 Comment on Bieg Piastów

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*