Koning van Spanje Trail

Het is toch een vreemd jaar. Alle trainingen staan in dienst van dat ene doel, het WK. En omdat Lisette en ik daar met Winfried en André gaan racen, komen de wedstrijden en trainingen met onze vaste maatjes toch op een wat laag pitje te staan. Zo gingen we ook vorige weekend vreemd, dus trainen met team DutchBioniX. Hollen en fietsen in modderig en nat Limburg.

Om een goede trainingsdag te waarborgen hadden we besloten om de Koning van Spanje Trail run en een rondje mountainbiken te combineren. Leuk, die plannen die maanden geleden gemaakt zijn met de gedachte aan een zonnige dag, graad of 20 en lekker sporten. Niet vandaag, het regent en dat doet het al lang. Paden zijn dus glijbanen geworden en de temperatuur blijft ruim onder de 10 graden. Voor de start lijkt het er dus op dat eenieder al op zoek is naar excuses om het fietsen maar te skippen, maar na 30 km hollen, een stuk vlaai en een kop soep, plakken we er nog een lekker rondje fietsen aan vast.

De Koning van Spanje Trail is een regelrechte aanrader, een trailrun waar Nederland trots op mag zijn! Mooi en afwisselend parcours, inclusief doorwading van de Gulp (al was deze dit keer niet veel natter dan de omgeving). Geweldige verzorging (met name achteraf) en een goeie sfeer. Ik had zelf misschien beter een lange broek mee kunnen nemen, want de kou sloeg wel erg op de kuiten waardoor ik de laatste 8 km steeds tegen de kramp aangelopen heb. Ach ja, het uitfietsen zorgde ervoor dat de spierpijn na van korte duur was.

Goed trainingsweekend dus, maar zeker zo belangrijk: met Winfried en Andre kunnen we het ook goed vinden. Ze doen ons bijna onze ploeggenootjes vergeten 😉 (nee hoor L, Art & Mitch, we houden nog steeds van jullie XX)

(foto’s oa met dank aan Timo de Boer)

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*