Materialen: Deuter S-Lite rugzak

Sinds gisteren hebben wij een nieuwe rubriek geopend op de website: Materialen. Hierin beschrijven wij producten die wij in de wedstrijden gebruiken, aan de hand van gebruikservaringen.
De spits wordt afgebeten met één van de belangrijkste uitrustingsstukken uit het assortiment, de rugzak.

Omschrijving:
De Deuter S-Lite rugzak is oorspronkelijk ontworpen voor Skitour races.
Bij Team X-Bionic eerste keuze voor gebruik in Adventure-Races en (langere) trainingen in alle sportdisciplines. (Lees meer)

s-lite in actie
(de S-Lite in actie – foto: Archief E. van der Gragt)

Het ontwerp is heerlijk lean and mean, ofwel geen fratsen zoals rugventilatie en gepolsterde schouderbanden en heeft simpel 1 hoofdvak van 20 lit. met daarin een klein vakje voor belangrijk klein spul (bijv. fietssleutel, noodfluitje en kleingeld voor de bus..). Na 20 uur non-stop racen zou je alleen maar in de war raken van een rugzak met veel vakken en ritsen.
Daarbij blijft het nu lekker licht (600gr.) en zit het ongekend stabiel op de rug.
Uiteraard is er, ook in het hoofdvak, een voorziening voor een drinksysteem. Ideaal is de combinatie met de Streamer van Deuter zelf (waarover in deze rubriek later meer).

De kleurstelling is opvallend (maar daar doen we het niet voor, toch..).
Wat ook direct opvalt zijn de voorzieningen om ski’s , pickel en stijgijzers te bevestigen. Meestal juist de eerste zaken waar bij mij het mes in gaat om nog meer gewicht te besparen. Maar in dit geval mag het blijven zitten, omdat de skistraps ook direct de compressiebanden zijn en de overige lussen zijn zoiezo licht uitgevoerd. Nu kunnen de skistokken prima mee en kan de tas ook ingezet worden voor ski- en klimtrips.

Op de heupriemen zijn zakjes gemonteerd, zodat de foodbars altijd onder handbereik zijn. Achterop een tweetal gaaspockets om nog wat extra materrialen in te stouwen (zoals de bananenschillen en snoeppapiertjes, die uiteraard thuis in de bak gaan..)
Ook op de rechter schouderriem zit een pocket, handig voor mobiel, kompas of, als je persé wilt, een GPS..
De schouderbanden en heuptasjes zijn van versterkt open mesh, dat zweet prima door. Zoals gezegd geen rugpand ventilatie systeem, maar dat werkt toch nooit. Bij inspanning houdt niemand zijn T-shirt droog. Wel een dun zacht polsterlaagje, dat ervoor zorgt dat zelfs een zwaarbeladen rugzak niet irriteert op lange tochten.

S-Lite Front S-Lite Back (ah.. The Frontside..)

Kortom:
Deuter heeft met deze specialisten rugzak onbedoeld een geweldig allround sport product neergezet die gemakelijk de strijd aankan met alle andere topmerken in deze categorie.
Wat vooral indruk maakt is de doeltreffende simpelheid en de sublieme stabiliteit, ook hardlopend met een flinke vulling.

Wensen:
– Volume varianten. Een 35 á 40 lit. model voor meerdaagse self-support evenementen (bijv. bergmarathons) zou geweldig zijn.
– Momenteel uitgevoerd met 1 centrale rits over het midden. In de toekomst zou ikzelf liever een overhead-boogrits zien, voor betere bereikbaarheid en het voorkomen van uitvallen van bagage.
– De heupzakjes hadden nét een slagje groter mogen zijn, zodat de pocketcamera er ook in zou passen.
– Een elastiek/mesh buidel aan achterpand voor het wegbergen van de helm.

Tips:
– Indien niet nodig, stop het losse part van de ski-lus op de linker schouderband, in de rugzak. Dat voorkomt schuren langs de nek.
– Hang met Tie-wraps een tweetal clips aan weerzijden van de borstband. Zo kan je de kaartmap tijdens lange loopstukken voor je borst hangen.
– Kijk op de site van Deuter voor meer rugzak modellen.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

1 Comment on Materialen: Deuter S-Lite rugzak

  1. New York Giants JacketsNew York The big players Jackets- Shop Oline and Find The most recent Styles In New York Giants Gear
    Featured Item: Minecraft Creeper Hoodie available at Amazon
    Gifts for Altlanta ga Falcons Football FansGifts for the Altlanta ga Falcons or NFL Supporter!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*