Verticaal trainen in Spanje

Arnaud was de laatste weken in Spanje aan het werk. Naast Vino Tinto drinken en auto rijden, heeft hij toch nog een tikje weten te trainen. Dat betekende in dit geval bergen op rennen. De mooiste training (OK, we bedoelen zwaarste) was donderdagavond, lekker rustig tijdens de halve finale van de Furia Roja – het Spaanse Elftal.

Arnaud halverwege de Sierra Aguas in X-Bionic Vitalizer shirt

Na een erg steil beginstuk omhoog naar een klooster, ging de weg anderhalf uur lang relatief geleidelijk omhoog richting de Sierra Aguas, een brede bergrug op 900 meter hoogte. De top zelf werd niet gehaald omdat het donker en – jawel – koud werd. Eindelijk kon er meer sponsormateriaal worden aangetrokken dan de Lowa runners en de X-Socks. Comfortabel ingepakt ging het weer terug; nu dus vrijwel alleen omlaag. Een grappige afsluiter was het vuurwerk en getoeter vrijwel bij het einde, ten teken dat Spanje het tot de finale geschopt had. Na nog een paar wijntjes was het weer snel bedtijd.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on Verticaal trainen in Spanje

 1. Vanaf Down-town Alóra naar de Aguas is inderdaad een aardig stukkie rennen! En je hebt vast ook nog wel wat rondjes El Hacho meegepikt.. topvorm dus?

 2. Valt mee. Maar twee keer de tijd genomen / gekregen, en het was ouwmeunig heet! Deze training begon om acht uur ‘s avonds, toen was het net te doen (voor mensen zoals ik)

 3. Buenos dias!

  Mnou, Arnie, die warmte is alleen maar een goede voorbereiding voor de GKM.
  Harm gaat het overigens betreuren dat ie me daarvoor in de steek laat, want de trainingsvorderingen rijzen de pan uit.
  Morgen afspraak met de Doc. Durf hem al niet meer te vertellen wat ik uitspook, want ‘wellicht zou ik eind dit jaar weer wat kunnen gaan hardlopen..’ Wel, Gisteren de 12km heuveltraining in de duinen binnen anderhalf uur afgewerkt om daarna nog even lekker te gaan klimmen..
  Als ie vraagt: “En, loop je al zonder krukken?” zeg ik, “Ja, dat lukt al aardig, alleen heuvelop gebruik ik ze nog..” (Waarbij heuvel = berg en kruk = Leki Makalu)

  Felicidado met de overwinning! Olé!

  ‘Ta Luo,

  El Win.

 4. Elwin, pas je wel een beetje op jezelf? Ik heb het idee dat je misschien toch wat te hard van stapel loopt. Luister je wel naar je dokter, die weet toch het beste wat goed voor je is.

  Liefs, mama

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*