Testen doe je in… Siberië

Soms reizen we niet alleen voor ons plezier en het sporten naar de uithoeken van deze wereld. Af en toe brengt ons werk ons ook op plaatsen waar normaal gesproken bijna geen mens komt én waar goede materialen en kleding een must zijn om er je werk goed te kunnen doen.

img_9951-large.JPG


De afgelopen maand zat Harm in Siberië, om precies te zijn in het Kytalyk national park. Oftewel bij Chokurdakh de Indigirka op, linksaf en nog 2 uurtjes varen op de Bjerelek. Naast het bodem- en plantenonderzoek wat gedaan moest worden was dit een ideale mogelijkheid om het comfort en de geurvastheid van de X-socks, de isolerende werking van de X-Bionic onderkleding en de robuustheid van de Ortlieb canyoning zakken te testen. Drie weken in rubberlaarzen met hetzelfde paar sokken leverden geen enkele blaar op én de geur was nog draaglijk (misschien omdat Harm’s voeten altijd naar viooltjes ruiken, maar toch zeker geen slechte prestatie). De Ortlieb zak heeft de meetapparatuur perfect beschermd tegen het water, wat zeer noodzakelijk was, aangezien het onderzoeksgebied voor het grootste gedeelte uit moeras en wetlands bestond.

Hieronder nog wat foto’s, klik erop om ze te vergroten.

Navigeren met satelietbeelden en kompas:
img_0481-large.JPG img_0307-large.JPG

Dé manier om de meetapparatuur droog te houden:
img_0028-large.JPG img_0048-large.JPG img_9576-large.JPG

Véél muggen:
img_0297-large.JPG

Het landschap, véél water:
img_0053-large.JPG img_0776-large.JPG

De luxe én het ultieme vergelijkingsmateriaal in de geurtest:
img_0760-large.JPG

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

3 Comments on Testen doe je in… Siberië

  1. Harm,
    De eerste foto, slaat die ook op de geurtest?
    Kletsnatte wedstrijdschoenen na de GKM onder je stoel in een broeiende auto tijdens 11 uur durende terugreis, dat is ook een geurtest, alsjemenou..
    Goed werk!
    L.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*