Testen doe je…niet als je ziek bent

Van maart t/m juni verbleef Michiel in Nigeria voor zijn stage. Een erg bijzondere ervaring, maar met uitzondering van wat ‘Alpine passes’ op de hometrainer, niet een ideale omgeving om de conditie op AR-niveau te houden. Een portie malaria er overheen maakte eea er niet beter op.

Daar zou in juli en augustus verandering in komen: een aantal weken klimmen en cursus geven in de Alpen, als voorbereiding op de GKM, daarna drie weken fietsvakantie in Kroatie (prima cooling-down) en dan nog wat klimmen in de Dolomiten. Mooie plannen en een uitermate geschikte mogelijkheid om, net als Harm en Arnaud, het materiaal eens flink te testen.

Hoe anders het liep:

Een kleine week na terugkomst uit donker Afrika staken misselijkheid en (hoge) koorts de kop op. Geen malaria, zo bleek na uitvoerig testen, maar wat het dan wel was…? Uiteindelijk werd een tropen-specialist in Arnhem geraadpleegd, met weer veel testen als gevolg. De volgende dag moest Michiel opgenomen worden in het ziekenhuis. De diagnose: buiktyfus, een afscheidscadeautje uit Nigeria. Gelukkig een goed te behandelen infectie, maar aangezien er al een aantal dagen verstreken waren zonder behandeling, was het toch twee dagen even behoorlijk heftig.

Ruim een week later mocht Michiel het ziekenhuis verlaten, niet meer ziek, wel erg slap. Acht dagen zonder voedsel en twee weken platliggen hadden hun tol geeist. Eenmaal thuis moest een optimistisch fietstochtje richting Grebbeberg (hooguit 10km) halverwege afgebroken worden wegens duizeligheid en totale uitputting. Daar ben je mooi klaar mee.

Inmiddels gaat het alweer veel beter. De kracht is voor 80% terug, het uithoudingsvermogen nog wat minder, maar ook dat gaat vooruit. Het klimmen moet wachten op najaar of 2009, gelukkig gaat het fietsen wel door. Kunnen dus mooi die nieuwe Ortlieb tassen getest worden!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on Testen doe je…niet als je ziek bent

  1. Heee, sat ziet er bekend uit! Heb jij ook een katheter gehad? Motivatie genoeg om noooooit meer in een ziekenhuis te komen.. als patient dan he..
    Mooi dat je weer aan de rol bent, steady she goes!
    Elwin.

  2. Mag ik, in de categorie “enge ziektes” de malaria en tyfus van u? Kwartet!! Oh nee, we moeten er dit jaar nog eentje, tenzij we onze geestesziekten ook meetellen, dan hebben het viertal makkelijk gescoord dit seizoen!

  3. Oh ja, en Lyme!! Dan hebben we er al vijf… Misschien moeten we het opsplitsen in “enge ziektes opgelopen in de Benelux” en “enge ziektes opgelopen in de grote boze buitenwereld”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*