GKM; ” Classement des lardons & haricots”

Bij de GKM zijn Eef & ik hoog gefinisht in het “Classement des lardons & haricots

Na een lange stop vanwege blessures, gingen we vol enthousiasme voor deze 3-daagse wedstrijd. Echter na anderhalf uur vanaf de start was eigenlijk al de trend gezet voor onze deelname in deze wedstrijd. Vanwege het verkeerd interpreteren van de uitleg van de proloog, finishten we allebei veel te vroeg van onze solo-oriëntatierun, waardoor we de helft van de tijd en zowat alle punten lieten liggen. Wij hadden begrepen dat je 3 uur in totaal voor de twee deelnemers had (dus 1,5 uur p/p). Terwijl je allebei 3 uur mocht besteden, dus 6 uur in totaal. Tsja, gemiste kans… wat echter wel een zeer gunstige starttijd opleverde voor de volgende dag, zonder aftrek van wedstrijdtijd.

Dag 2 zou negen uur duren. Op een miraculeuze wijze hebben zo goed als de helft van deze tijd verspeeld aan het vinden van een verplichte post. Omdat het niet behalen van een verplichte post niet geheel gunstige gevolgen heeft voor de plaats in het klassement, waren we noodgedwongen om deze toch te vinden. Regelmatig leverde dit hilarische momenten op als we andere teams ook zien rondsprinten in dit gebied. Iets na de deadline bereiken wij onder de schrammen en bulten de finish. Dat we nu aftrek krijgen van onze zuurverdiende punten maakt niet zo veel indruk op ons, omdat we er volgens onze berekeningen uitliggen.

Toch blijken we nog gewoon mee te kunnen doen aan dag 3; weliswaar voor spek en bonen. Dus we maken er een aangenaam 8-uurs trainingsdagje van; lekker in de regen, donder & bliksem… Gelukkig zijn al die uren gedurende onze nederlaag onze trouwe fans in ons blijven geloven. Onze favoriete fotograaf en onze geweldige verzorgster waren zowat op ieder wisselpunt aanwezig om ons te voorzien van inspiratie. Wat leidde tot de nieuwe spreuk; ” Een race is als wijn; je hebt goede & slechte momenten ermee”. Overigens zijn we wel het eerste damesteam geworden….

Maar lees allen El’s versie van de GKM, aangezien deze qua representativiteit wat hoger scoort.

finish-gkm.jpg gkm08-kaartintekenen.jpg
Foto’s: RSA-fotografie

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*