Brons in WERS! (against all odds..)

Het tweede seizoen van de West European Raid Series zal als een gedenkwaardig seizoen de boeken in gaan. Met 3 teams stonden we ingeschreven, waarbij Harm en Elwin (Team X-Bionic 1) een titel te verdedigen hadden. Vorig jaar wonnen zij (met hulp van invallers Michiel en Arnaud) de titel, maar helaas hebben ze deze dit jaar niet kunnen prolongeren.

De maximale punten in de eerste race gingen nog naar Harm en Elwin, maar vanaf de Raid Vert was het Franse team Cap Opale / Latitude Sport onverslaanbaar. Ze wisten ook de volgende twee races te winnen en waren daarmee al voor de GKM zeker van de eindzege. Door de uitval van X-Bionic 1 in de Raid XL door Elwin’s acute infectie, het staken van de Raid 74 door het tragische ongeval (waar Timo als vervanger voor Elwin optradt) en het verplaatsen van de Raid the North had Team X-Bionic helaas wat teveel punten laten liggen om tijdens de GKM (waar Renate Harm weer verving) de tweede plaats binnen te halen. Het team van Salomon Nederland ging er dan ook met de tweede plaats van door.

Uiteindelijk dus toch een fraaie podiumplaats voor Harm en Elwin, maar ook het optreden van Arnaud en Michiel mag er wezen! Zij eindigden op een keurige 4e plaats, maar helaas dus net naast het podium. Ze hadden gehoopt tijdens de GKM nog hoge ogen te gooien en mee te dingen naar het podium, maar de ziekte van Michiel goeide hier roet in het eten.

Tenslotte wisten Lisette en Eveline in hun eerste WERS-optreden een 12e plaats te bezetten. Hiermee zijn ze wel het tweede vrouwen-team in het klassement!

De top drie van de WERS 2008
1. Cap Opale / Latitude Sport, 125 punten
2. Salomon, 115 punten
3. Team X-Bionic 1, 104 punten

De volledige WERS uitslag staat hier (pdf bestand). Dit bestand bevat ook de uitslagen van de andere wedstrijden van de West European Raid Series in 2008.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*