Arnaud

Teamlid:Arnaud Temme
Leeftijd: 33
Gewicht: rond de 5 teveel

Lengte: 184
Woonplaats
: Wageningen

arnaud1.jpg

Buitensport:
Arnaud is afkomstig uit de bergsport. Tussen 1997 en 2001 was hij actief als expeditieklimmer en -leider. In de Indiase Himalaya leidde hij het eerste Nederlandse team naar de top van de Jogin I (6455m). Daarna verschoof zijn aandacht naar de Alpen. Hij is sindsdien kliminstructeur en hoofdinstructeur geworden bij de Nederlandse Klim en Bergsport Vereniging (NKBV). Hij organiseert de opleiding voor nieuwe instructeurs en geeft bergsportcursussen aan jongeren en studenten. Tientallen nieuwe instructeurs en klimmers komen jaarlijks met hem in aanraking.
In het dagelijks leven is Arnaud geomorfoloog en doet hij wetenschappelijk onderzoek aan landschappen over de hele wereld.
Feiten:

 • Winnaar LMC2004, BOTS 2005, LMC 2006, proloog Outdoor Challenge XL 2007, A-Track 2009, Outdoorchallenge 2009 en vele andere podiumplaatsen.
 • Sportman van het jaar 2002, Wageningen Universiteit
 • Hoogterecord 6455 meter
 • Hoofdinstructeur NKBV

Specialismes:
Navigatie, zwemmen, bergsport

p5040441-small.jpg img_0532-small.jpg 0406arnaudspleet2-small.jpg dscn1019-small.jpg

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Arnaud

 1. He Arnoud. Leuk om te zien hoe je bent gegaan. Ik moet zeggen dat we nagenoeg dezelfde route hebben gedaan. De afwijkingen zijn miniem…….hoe doe je zoiets??

  Mijn tweede vraag is: je bent hoofdinstructeur bij de nkbv. Naast mijn baan als docent lo lijkt me dat ook super. Wat adviseer je me hierin? Kan je er ook een echte baan van maken of is het puur hobby. ??

  Tot over 2 weken ;(( I,m afraid of the dark………….

 2. Graag informeer ik je over een nieuw -niet commercieël- initiatief van me. Ik hoop ermee de lol van sporters te verhogen doordat men elkaar makkelijker vindt rond hun favoriete sport. Volgens mij is het echt iets voor X-Bionic om mensen die nog niet bekend met jullie en jullie sport zijn enthousiast te maken.

  Bezoekers van http://www.RockUpRaces.nl kunnen zich op de hoogte stellen van voor hen interessante sportevenementjes waar ze laagdrempelig aan kunnen deelnemen: (bijna) gratis en zonder inschrijving vooraf. ‘To rock up’ is straattaal voor zoiets als ‘ergens onaangekondigd op komen dagen’, vandaar de naam.

  Ik heb het idee van RockUpRaces al vanaf mijn jonge jaren toen ik nog een fanatiek wedstrijdloper was;en later ook aan wielrennen deed. Toen al fantaseerde ik over hoe leuk het zou zijn om onderlinge wedstrijdjes en toertochten te houden over mooie parkoersen die ik had ontdekt tijdens mijn trainingen. Dankzij internet heb ik dat nu voor eenieder mogelijk gemaakt met http://www.RockUpRaces.nl.

  Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Je / jullie zijn natuurlijk meer dan uitgenodigd evenement er op aan te kondigen! En misschien worden jullie geïnspireerd voor nog meer onderlinge wedstrijdjes en tochten. 🙂

  Mocht je deze mail willen doorsturen aan anderen of zelfs te vermelden op jullie website: héél graag natuurlijk; want: hoe meer zielen hoe meer vreugde.

  Met vriendelijke groet,

  Niels F.C. Willems

  Niels@RockUpRaces.nl
  http://www.RockUpRaces.nl

  PS: op onze website maken we reclame voor http://www.local-heroes.nl ‘Running for Africa!’ van o.a. Haile Gebrselassie. Kijk u vooral ook even op die website!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*