30 uur racen…

Op dit moment is Arnaud bezig met de Raid XL… een 30 uurs non-stop adventure race in de Belgische Ardennen, waarbij dit jaar de NK titels worden verdeeld… Voor het eerst in de lange historie van deze race ben ik er niet bij en dat is een raar idee. Het is vooral vreemd als ik nu denk aan wat ik vandaag allemaal gedaan heb, in de tijd dat ze in België aan het racen zijn. Het is nu bijna 9 uur ‘s avonds en ik heb ontbeten, gedouched, koffie gezet voor mijn vriendin, ontelbare luiers verschoond, stofgezogen, boodschappen gedaan, 3 kinderwagenwinkels afgeweest voor een “moeilijk plankje”, op een terrasje gezeten om appelflappen te eten met mijn oudste zoon, naar de goudvissen, molen en waterval gekeken, tosti’s gebakken, het zwembadjes opgezet, oud papier weggebracht, moeilijke plankje gemonteerd, druiven water gegeven, ge-barbequed met ijsje na downtown, de kids in bed gestopt, afgewassen en dan ben ik vast nog een paar dingen vergeten… En dan te bedenken dat ze in de Raid XL nu op ongeveer 1/3e van de race zijn… Ze gaan daar nu de nacht in en dat is altijd een lastig moment. Het is dan de kunst om het tempo erin te houden, terwijl je al een hele dag gesport hebt en het zo verleidelijk is om rustiger aan te gaan doen, terwijl het navigeren moeilijker wordt. 30 Uur is lang, maar eigenlijk ook weer zo voorbij als je aan het racen bent. Je besef van tijd verandert, je leeft van CP naar CP en van TA naar TA, totdat je bij de finish bent… Een heerlijke dagindeling, waarbij je je maar op één ding hoeft te richten en niet druk hoeft te maken over boodschappen en de afwas. De volgende 10 uur gaan hierop aan voor de TV hangen en slapen… Go Arnaud, nog maar 19 uur! Ik zal aan je denken als ik straks mijn comfortabele bedje induik 🙂

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

12 Comments on 30 uur racen…

 1. Raid XL update: Gister na 6.5 uur racen zijn MoniQue en ik al uit gestapt. Dit omdat we van plek 5 naar een uur achter het laatste team gezakt waren, door 2 lekke banden en een gebroken ketting binnen 1 uur. Arnaud en Sil zijn op zondagmorgen uitgestapt na 26 uur, door grote last van Sil zijn knie. Verder zijn vele teams uitgestapt of gaan door buiten het klassement door materiaal pech en lichamelijke gebreken, een ware slachting.
  Toen ik vanmorgen weg ging lag Salamon 2uur voor op nummer 2, die zullen dus wel gewonnen hebben.
  Volgend jaar beter!

 2. Het was inderdaad zwaar, maar het zat toch ook wel strak in elkaar. Respect voor de Malheurkes, want we hebben vrijwel geen asfalt gezien!
  We hebben inderdaad moeten stoppen op ongeveer 90% van de race, jammer want het ging uiteindelijk toch vrij aardig. Later meer.

 3. Hé Harm, nog van harte met de geboorte van de kleine (of loopt hij al), de XL was weer enorm, Ps. Wodi, volgens Wim is er volgend jaar geen Raid XL, dus met dat volgend jaar beter zit er voor die AR helaas niet in.

 4. Inderdaaad Gert, het zal waarschijnlijk bij 7 edities blijven. Alhoewel … toen mijn 2 zoontjes ( 6 en 7 jaar) me vertelden dat ze het jammer vinden dat ik ermee stop omdat ze op hun 18 jaar graag ook eens zouden willen meedoen aan papa’s race heb ik hen beloofd dat ze volgend jaar reeds zullen kunnen meedoen. Dus papa’s en mama’s, begin al maar samen te trainen met jullie kids voor de Raid XL “kids & parents”.

 5. Wim, dat is fantastisch. Ik zal vanavond even overleggen thuis, met negen maanden hebben we er dan eentje. Drie maanden later kan hij/zij toch ook al mee in de rugzak?

 6. He Arnaud,

  no need to rush, je mag er wel ééntje van mij lenen… Ga je voor het lichtgewicht model, of voor de zwaardere versie? Die laatste heeft dan wel weer als pluspunt dat ie zelf kan lopen…

 7. Lieve heer Jezus,

  Waar gaan we nu weer aan beginnen. Custom-versnellingsapparaten bouwen op kinderwagens, kayaken met opblaasbare rubberbootjes (met een prijs voor de mooist versierde) en CPs verstopt in bramen en netels waar je een 8-jarige makkelijk in kan kwijtraken.

  Wim, bezint eer ge begint.

  Alleen het boogschieten in de kasteelruine zie ik nog wel zitten… Schiet eens een appel van het hoofd van je zoontje/dochter. Waar hebben we dat nog gehoord.

  Roel

 8. Nou, dan zal mijn herrinering aan de Raid XL een korte zijn (+/-6.5 uur). Maar misschien dat het bij Wim en Roel over een paar jaar weer gaat jeuken en er weer eentje willen organiseren! Kan ik in de tussentijd gaan leren hoe ik in modder en bergop moet fietsen zonder mijn fiets te slopen!

 9. haha, Winnie heeft een video gezien?

  En hee, Arnie, hoe bedoel je, kleine IN de rugzak, kom nou, ze kunnen niet vroeg genoeg leren hun spullen zelf te dragen. Deuter heeft vast wel een drinkzak met speen mondstuk geschikt voor babymelk..

  (trouwens, luiers lijken me verdomd handig tegen zadelpijn..)

  TrainZ en XLZ,
  Elwin

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*