“Werken” in Engeland

Ik was de laatste weken voor de baas in Engeland. Een ideale gelegenheid om eens wat extra te trainen – buiten werk en sport was er niet veel te doen.

Een van de eerste leerpunten was dat de stad Hull niet veel te bieden heeft in termen van mooi hardlopen of fietsen. Het ging nog wel voor een dagelijks rondje in de ochtend, maar ik moest echt proberen te ontsnappen voor iets leuks.

Iets leuks – dat was mijn eerste boulder-poging niet. In het beroemde grit-stone haalde ik alleen de inklim-boulders, en dat terwijl mijn tijdelijke baas, prof. Tom Coulthard, een level-7 boulderaar is! Met gekneusd ego en volledig verzuurde armpjes ging het terug naar Hull 🙂 De rotsen zelf waren overigens prachtig, Almscliff is een aanrader!

 Het eerste weekend zocht ik the Great Dalby Forest op. Daar zijn speciaal aangelegde single-tracks voor mountainbikers. De mooiste en langste is de rode route (ongeveer 37 km meen ik). De secties wisselen elkaar fantastisch af. Ik schrok in eerste instantie van hoe technisch het fietsen was  (vooral de afdalingen). Veel stenen maakten het echt behoorlijk moeilijk, maar na wat wennen was het vooral ontzettend genieten. Heel veel secties zijn bochtig op een manier die net goed is om hard doorheen te raggen (fast flowing sections noemen ze die). Jammer dat de route zo snel voorbij was!

Het tweede weekend ging naar Wales. Dat is NOG mooier. Vrijdagavond en de hele zaterdag bracht ik door in Coed Y  Brenin. De routes hebben hier prachtige namen: The Beast and Dragon’s back zijn goede voorbeelden. In totaal reed ik ongeveer 80 km, plus nog 12 km hardlopen – waarvan veel in de regen wat de routes nog technischer maakte. Dit gebied is een absolute aanrader! 

 De laatste dag gingen we nog een keer boulderen – en gelukkig ging het nu iets beter. Ik wist een paar boulders bij mijn max in de buurt te toppen, super gaaf! Zoals het kennelijk hoort bij gritstone, had ik wat bloedende vingers van het geschuur tegen de scherpe zandsteen, maar ach, het was heerlijk! Mijn favoriet (10 pogingen nodig) was Crucifix, een leuke puzzel die op heel veel verschillende manieren kan.

Groeten uit Engeland dus – werken kan zo leuk zijn!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*