Survivalrun Udenhout (update)

Dit jaar heb ik me ingeschreven voor het BSC-klassement voor Survivalrun. Helaas telt de run in Udenhout niet mee, maar het lijkt me een leuke generale repetitie.

Enthousiast ga ik vroeg op pad;  ik wil het helemaal netjes doen met warmlopen en het strategisch eten van een banaan “elwinstyle”.  Mijn eerste hindernis enkele minuten na vertrek uit IJsselstein; file. Een volgend obstakel is dat de brug bij Gorinchem is afgesloten. Gevolgd door een verrassingsonderdeel; omleiding over Rotterdam. Bij de volgende hindernis is het druk, waardoor ik aanzienlijk wat tijd verlies. De rondweg om Dordrecht staat vast. Twee uur later zie ik het einde in zicht, maar het laatste stukje wordt ik opgehouden door mensen die in de rij staan voor de Efteling vanaf de snelweg. Ik zie de tijd voorbij vliegen. Om tijd te sparen, ga ik me alvast achter het stuur om kleden.. Dan komen de finishborden in zicht “Udenhout”, maar de jaarmarkt in de gemeente ervoor maakt het me lastig. Eindelijk, ik zie de grote hindernis in de kranen boven het water. 13.00u *piep* mijn starttijd gemist. Plots brengen 4 klaarovers me  prompt tot stilstand. Een fotograaf maakt een foto van ze in actie. (In de auto vindt een ontploffing plaats) Na een rit van ruim drie uur (wat drie kwartier zou moeten zijn) sprint ik naar de start. Mijn ouders hadden al gevraagd of ik een latere starttijd kon krijgen, helaas het is maar een recreantenwedstrijd..

Ik mag starten wanneer ik wil, maar moet wel zelf klokken. Om 13.15 hol ik  de startlijn over en neem lopend mijn wedstrijdshirt en polsbandje aan van mijn ouders..  De eerste hindernissen gaan lekker, maar bij nummer 4 mag ik wederom in de rij aansluiten. Oja, een recreantenwedstrijd.  Gelukkig was het een leuk parcours en een gezellige wedstrijd met lekker weer. En heb ik ondanks het regelmatige wachten toch nog een aardige tijd gelopen (min een kwartier)…..

Update Harm:  in de uitslagen staat de winnende dame met een eindtijd van 1:36 genoteerd. Lisette’s zelfgeklokte tijd was 1:31… Ondanks dat rekenen niet mijn beste punt is, heeft Lisette hiermee wel officieus de eerste plek bij de dames recreanten weten binnen te halen!! Doordat ze tussen twee startgroepen is begonnen is er helemaal geen tijd genoteerd, maar ach, da’s een detail. Blijkbaar heeft de opgekropte agressie het beste in Liz naar boven gebracht 😉 Hieperdepiep Hoera!!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

3 Comments on Survivalrun Udenhout (update)

 1. Ach nein!!!! Dat is echt ongelofelijk…… dat zal een aardige ‘ontploffing’ zijn geweest in de auto. Heb je het onderdeel houthakken nu over mogen slaan?

 2. Haha.. een ontploffende LiZ, ik moet het nog meemaken.
  Maar leuk dat je naar Udenhout ging. Met zulke stille trom nog wel, had mischien toch liever mijn D2D startnr. ingeleverd om met je mee te gaan.
  Superrrrr!
  Tot vanavond FIT?
  Elwin.

 3. Inderdaad Liz, jij en ontploffen? Ik probeer je komend weekend bij de OC wel gek genoeg te krijgen daarvoor. Had je niet een lekke band?

  A

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*