Winterstop?

Een winterstop is voor Elwin een onbekend begrip. De seizoenspauze tussen de Adventureraces door, worden gevuld met bakken vol sneeuw en ijs. Zo is hij net terug van een tripje naar Polen en heeft in de Karkonocze alvast voorgeproefd van de nieuwe menukaart voor deze winter. De sneeuw is uitermate ski-waardig bevonden en het ijs klimt als nooit tevoren.

Met veel dank aan Renata Dutkiewicz die Elwin met eindeloos geduld de basisprincipes van het schaatsen op sneeuw heeft bijgebracht. Daarbij mocht hij ontdekken dat schaatsen met lange latten toch een heel andere techniek vereist dan met wieltjes. Gelukkig voor hem heeft sneeuw achterwerkvriendelijker wrijvingseigenschappen dan asfalt.

En Marcin Chlebowski wordt bedankt voor het langs de berg omhoogzeulen van twee paar ski’s om Elwin de €5,- skihuur te besparen. Om vervolgens bij -10ºC en windkracht 8 rond te dolen op de topgraat met zwaar verijsde sneeuw om vervolgens helemaal niets noemenswaardigs te zien door de zware nevel die het zicht vaak tot 20m beperkte.

Dit belooft nog mooie avonturen voor de komende winter. “I’ll be back!”

 

20071208002.jpg 20071208001.jpg
Telefoonfoto’s: Renata Dutkiewicz

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*