Elite Atlete Competition – 2e plaats voor Lisette!

Onze Wodi stuurt een mail rond met de vraag wie zin heeft om hem te vergezellen naar de Elite Atlete Competition (www.eacompetition.nl). Een aantal van ons steekt de draak ermee, maar mij lijkt het wel eens leuk om te zien hoe het werkt. In eerste instantie zie ik het niet als een serieuze wedstrijd voor mij. Maar als een leuke training, waarbij de routes al uitgezet zijn. En eigenlijk heb ik nog wel een beetje moeheid van Polen in mijn benen zitten. Dus onze eerste doel is om er gewoon een gezellige dag van te maken. Maar gaandeweg de competitie blijk ik aardig mee te kunnen in het klassement en ook nog eens redelijk te scoren. Dus ik zie het wedstrijd element wel zitten en besluit aan te haken. Met alle gevolgen van dien, want ik heb stiekem toch behoorlijk hard moeten werken om die ontzettend hoge tempo’s bij te kunnen benen. Maar uiteindelijk blijk ik behoorlijk “compleet” te zijn, want ik behaalde de tweede plaats bij de dames!

De EAC is een prestigieuze competitie waarbij gezocht wordt naar de meest complete atleet en atlete. De vijf proeven (sprintklimmen, kayakken, survivalrun, mountainbike en Range of Motion machine) zijn van korte duur maar van hoge intensiteit. Dit evenement vindt dit jaar voor de eerste keer plaats, maar wat een professionele organisatie. Alles is tot in de puntjes uitgewerkt en verzorgt.

Ondanks mijn recreatieve instap ben ik tijdens de deelname erg enthousiast geworden over de EAC. Ik vond het bijzonder leuk om eens anders met de sporten om te gaan dan ik normaal gesproken doe. (In plaats van een hardloopetappe van 8uur bedoel ik danJ.)Maar ook om eens te kijken tot hoever ik maximaal kan gaan als duursporter. En daarnaast is het eigenlijk gewoon een heel gezellige dag geweest met alle deelnemers onderling, dus ons eerste doel is zeker ook behaald.

Hou de EAC in de gaten volgend jaar, want deze wedstrijd is zeker een aanrader om jezelf te testen!

Foto’s zijn te vinden op de site van René Schraa

 

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on Elite Atlete Competition – 2e plaats voor Lisette!

  1. Yep, hij glimt vooral heel mooi! Nu heb ik een reserve fiets voor als er tijdens wedstrijden weer een ketting of 4 spaken breken. Kan ik eindelijk een lange wedstrijd finishen!

  2. O nee, dit moeten we nog een vol jaar aanhoren. Nou.. moeten we volgend jaar wel aan de bak om die ‘meest complete atleet’ te onttronen.. Ach, mischien gaan we voor de cosmetic-set..

    Trainze en.. blijf smeren!
    L
    PS/ LiZ.. waar zijn je benen..?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*