Elwin

Teamlid:Elwin van der Gragt
Leeftijd: 45
Gewicht: 77
Lengte: 176
Woonplaats
: Beverwijk

elwin1

Buitensport:
Elwin wordt wel ‘neerlands grootste bergsport omnivoor’ genoemd. Zijn motto: “Sport is een werkwoord”.
Hij doet aan boulderen en alpien, sport, rots, ijs, mixed, expeditie en industrieel klimmen. Sport is sowieso zijn passie te noemen. Hij beoefent bergmarathons, survivalruns en natuurlijk Adventure Races op wedstrijdniveau. Hij maakt deel uit van de Nederlandse Ijsklim Selectie, komt voor Nederland uit in World Cup en WK, heeft tientallen nieuwe ijsklimroutes geopend, waaronder enkele van wereldniveau en een aantal gedurfde eerstbeklimmingen in Himalaya en Karakorum.
De liefde voor de natuur is hem met de paplepel ingegoten. Hij geeft het stokje graag door, door anderen te inspireren met artikelen in diverse bladen en als kliminstructeur en examinator bij de NKBV.
Persoonlijke doelen zijn het grootbrengen van zijn kinderen, het uitbrengen van een boekwerk over Mountain Running, het klimmen van nog een aantal ‘wensroutes’ en met goede vrienden mooie tijden beleven, in bijv. lange internationale Adventure Races.

Feiten:

 • Adv.Racen: Winnaar WERS 2007, RaidVert, FoxRaid / 2006: GermanQuest, TNF Adv.Challenge 2, Falke Raid the North en vele Podiumplaatsen.
 • Klimmen: Ned.Kampioen Ijsklimmen 2002-2003, WorldCup wereldlijst: Speed 13e / Diff. 43e . Vele nieuwe ijs-/mixte routes, waaronder enkele WI6+ en Mixte M9+. Beste Expeditie: Nieuwe route Zuidwand Shani (Pk), TD+-6a/M5-1600m.
 • Survivalrun : Enkele podium plaatsen
 • Mountain Running: grensverleggende soloprojecten en aantal deelnames Lowe Alpine Mountain Marathon
 • Instructeurs examinator NKBV
 • Auteur van artikelen over avontuurlijke sporten in uiteenlopende tijdschriften

Specialismes:
Klimmen, Oriënteren, Kajak, Improviseren

l2.jpg l3.jpg l4.jpg l5.jpg

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

1 Comment on Elwin

 1. Hoi Elwin!

  Je hebt misschien niet gelijk een beeld bij m’n naam maar we hebben elkaar een aantal keer ontmoet. Eerst vaak in RockSteady voor de ijsklim dagen en de laatste keer was bij de selectie voor de G4-challenge. Jammer voor je dat dat toen niet doorging verder. Ik heb een vraag aan je:
  Ik doe over een kleine twee weken mee aan de GODZone Adventure race in Nieuw Zeeland (!). Het is een race in de ARWS, 450km in 5 dagen. Echt te gek! Ik ben de enige Nederlander en het lijkt me leuk om een stuk erover te schrijven voor een nederlands blad. Gewoon omdat het interessant kan zijn maar ook om adventure race meer bekendheid te geven in Nederland. Ik zie veel te weinig nederlandse vlaggetjes in de internationale startlijsten!!
  Zou jij weten welk blad ik het best kan aanschrijven om te vragen of ze interesse hebben? Ik hoor het graag!

  Vriendelijke groet,

  Lukas Petow

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*