Waterpret in Polen.

Van onze Oosteuropa correspondent: Ook op watergebied is er in Polen veel te beleven. Niet alleen wanneer de dijken doorbreken en neerlands eigen 1953 nog eens dunnetjes wordt overgedaan (momenteel helaas een zich steeds vaker herhalend ritueel..) Maar vooral voor wat betreft plezier op het water.
Rafting: Afgelopen weekeinde met wat vrienden en een hond een afdaling gemaakt van de Biała Lądecka, de bovenloop van de Nysa Kłodzko. Een tocht waarvoor 6 uur staat.  Afgeraffeld in 4½ uur, met wat hulp van de regenval van afgelopen dagen, waardoor het watervolume aardig toegenomen was. Volgens de briefing vooraf, zou er regelmatig met de raft moeten worden gesjouwd. Maar we hebben de boot slechts één keer voorbij een dam hoeven slepen. Passages WW3 afgewisseld met grote lengtes dobberen. Een afdalng uitermate geschikt voor ‘instappers’. (helaas geen foto’s, maar zie: http://www.ski-raft.pl/rafting.html)
Kajak: Zoek je een Oostelijk alternatief voor de Biesbosch? Een paar weekeinden geleden met bijna dezelfde vrienden en hond een meerdaagse kajaktocht gemaakt vanuit Lubrza. Met 2 persoons kajaks de Paklica afgepeddeld. Een rustig voortkabbelende smalle beek, die tussen de heuvelruggen door kronkelt, van meer naar meer. Telkens wanneer het riet- en bladerdek weer wat ál te claustrofobisch werd en we zelf groen kleurden door de bladluis, brak het web weer open om plaats te maken voor het zoveelste idyllische meertje.
Uiteraard werd de tocht regelmatig onderbroken voor een zwempartij in het kraakheldere water. Overnachten in het tentje aan de oever. Maar niet té dichtbij, want daar was het komar en kwel. (komar = pools voor mug..)
Dat wij uiteindelijk vele kilometers voorbij het afgesproken eindpunt terechtkwamen (als je van de kaart af vaart, moet je inderdaad maar afwachten waar je uitkomt..), bleek voor de kajakophaaldienst geen enkel bezwaar, zoals bijna niets in dit land als onoverkomelijke moeilijkheid gezien wordt.. 😉

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska

Een foto impressie:

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Mikken.

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Licht aan het einde..

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Geen biesbosch..

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Beter dan uit-eten..

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Green stuff

Zdjecie: Szymon Adamski / Renata Kołomańska
Zwanenmeer..
 

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*