Harm

Teamlid:Harm Bartholomeus
Leeftijd: 34
Gewicht: 79
Lengte: 184
Woonplaats
: Rhenen

harm1.jpg
foto: Winfried Bats

Buitensport:
De duursportcarrière van Harm begon al in zijn tienerjaren. Als manneke van 14 fietste hij zijn eerste Ronde van Vlaanderen, waarna hij in de loop der jaren alle Belgische klassiekers meerdere keren reed. Tijdens zijn studententijd ontdekte hij de kwart-triathlons, waarin hij – ondanks zijn beperkte zwemcapaciteiten – zijn eerste ereplaatsen wist te behalen. Niet lang daarna ontdekte Harm het fenomeen ‘survivalrun’. De eerste wedstrijd was een ronduit pijnlijke ervaring met twee gekneusde ribben als resultaat, maar in de loop der jaren heeft hij vele wedstrijden gelopen binnen het Top Survival Circuit. Sinds 2003 heeft hij zich toegelegd op het Adventure Racen, wat een goede keus bleek te zijn. De combinatie van langdurige fysieke inspanningen en het mentale spel gaan hem goed af. In het dagelijkse leven is Harm universitair docent Remote Sensing aan de Universiteit van Wageningen.

Feiten:

 • Finishen Bergson Winter Challenge 2009 en winnen van de “Spirit of the race” Award
 • Winnaar NK-mixed 2008, Raid Vert 2007, Fox Raid 2007, WERS 2007, German Quest 2006, DARS Amerongen 2006.
 • Podiumplaatsen NK 2007 en 2006, NAAC 2007/2008, Fox Raid 2004 en 2006, 2007, 2008 én 2009, Raid Vert 2008, DARS Arnhem 2004 en 2005, DARS Amerongen 2005, BOTS 2004.
 • Finishen in Bergson Winter Challenge Speed Race 2006 en een groot aantal 24+ uurs races in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.
 • Organisatie van diverse Adventure races, van 6 tot 24 uur (BOTS en Veluwe Classic), waaronder het NK 2010
 • Fietsreizen naar de Noordkaap, Gibraltar en door Alaska en Canada

Specialismes:
Oriënteren, Allround

harm2.jpg harm31.jpg harm4.jpg

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

3 Comments on Harm

 1. Hoi Harm.

  Een beetje bekomen van afgelopen weekend?

  Harm, weet jij hoe je zo’n sleepje fabriceerd van een honden/ kattenriem?
  Marcel en ik willen er een achter de fiets bouwen voor Polen

  Denk dat we dit nodig hebben..

  Gr, Frank

 2. He Frank,

  geen centje pijn van zaterdag gelukkig. Ik heb er wel eens een van een hondenriem gemaakt. Ding openschroeven en de riem vervangen door een elastiek van iets van 4 mm (te koop bij de betere buitensportzaak). Ding oprollen en weer dichtschroeven. Aan het eind van het elastiek een lichte karabiner knopen en klaar. Ik had hem gewoon met een spanband om mijn zadelpen, dat was stevig genoeg. Wij gaan in polen weer voor de “buis met elastiek” constructie. Sleept iets minder goed, maar minder risico dat het tussen je derailleur komt.

  Je hebt een sleep-arrangementje afgesloten bij Marcel? Hij is er sterk genoeg voor en dat heb jij tenminste ook een ontspannen race 😉

  gr. Harm

 3. Dank je Harm.

  Dat maatje van mij heeft inderdaad zeer sterke bovenbenen.. En die zijn prima in staat om mij over de sneeuw te slepen 🙂

  Gr en tot in Polen. Succes daar!!@

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*