Vier weken in de Alpen

Weer even in het land – tijd om iets te delen over mijn klimavonturen van deze zomer.

Vier weken in Zwitserland: twee weken voor het goede doel en twee weken voor mezelf. Het goede doel, dat is de praktijkopleiding voor nieuwe alpiene instructeurs van de NKBV (ze zijn goed!!!) en een cursus van de Nederlandse Studenten Alpen Club (regen, sneeuw, wind en mist – en toch hardstikke leuk).

Voor mezelf was ik vooral onderweg met Danny en natuurlijk Paul. Met Danny moesten de Aletschhorn en de Bietschhorn eraan geloven. Vooral de Bietschhorn was verrassend: zo’n stevige berg met zo’n charisma, en dan nog zo’n ietwat lelijke klim. Eigenlijk teleurstellend… Met Paul erbij deden we de Bluemlisalp overschrijding, echt weer een Dujardin-inklim-tocht ;). Hele dag lang over een graatje lopen, klauteren en klimmen. Prachtige uitzichten, echt een traverse waar je het voor doet.  Daarna zonder Danny nog de Tschingelhorn in frisse wind en verse sneeuw, en de Wetterhorn met Mittelhorn, vanaf de Dossenhutte. Geen idee waar ik het over heb? Even snel googlen. Wel een idee: doe het zelf, stuk voor stuk aanraders – behalve de Bietschhorn.

Nu begint de zin in echte sport toch wel heel sterk op te komen: adventure races gezocht! Gelukkig ga ik met Lisette in de aanval tijdens de hARz, ik kan niet wachten!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Vier weken in de Alpen

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*