TropenTraining

Voor zijn stage verblijft Mitch momenteel in Lagos, Nigeria. Dat is natuurlijk een mooi avontuur, maar om straks bij de verschillende WERS wedstrijden geen modderfiguur te slaan moet er wel getraind worden. En dat valt niet mee.

De bewegingsvrijheid is in Lagos zeer beperkt door drukte, levensgevaarlijk verkeer en hoge criminaliteit. De bewaakte compound van het hotel bestaat uit niet veel meer dan een paar parkeerplaatsen, en bovendien is het buiten ruim 35°C, kortom, niet het ideale trainingsklimaat.

Wat dan nog rest zijn gyms in enkele van de grote hotels (nog uit te proberen) en de eigen hotelkamer. Iedere ochtend en avond vindt daar dus een half uur durende solo-trainingssessie plaats, die bestaat uit op-de-plaats-hardlopen en verschillende krachtoefeningen, alles onder een op volle kracht blazende airco uiteraard.

Niet al te enerverend dus, en behoorlijk stupide bovendien, maar het is de enige mogelijkheid om over enkele weken in ieder geval de eerste etappe van de RaidVert vol te houden ;-).

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

1 Comment on TropenTraining

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*