De opvouwbare Ortlieb afwasbak

Terwijl de rest van het team zich deze zomer vermaakte met het beklimmen van torenhoge bergtoppen, of het afdalen in de duistere krochten van onze aardkloot, trok ik er met de familie op uit om het rondje Veluwe Classic 2009 nog eens op het gemak over te doen. Oftewel, op fietsvakantie in eigen land. De koters in de fietskar, tassen aan de fietsen en met meer tussenstops-bij-speeltuintjes dan kilometers in de benen vermaakten we ons prima… Maar daar gaat dit stukje niet over! Dit stukje gaat over de opvouwbare Ortlieb afwasbak. Wacht, ik zoek er even een plaatje bij… Hierzo:

ortlieb_wasbak.jpg

Daar heb je het wonder der techniek. Bent u ook een gelukkige bezitter? Dan hoort u erbij! Bijna iedereen, op welke camping waar we terecht kwamen, vervoerde de vaat in zo’n wasteil. Of ze nou met de auto, de camper, te voet of de fiets waren. Wij (nou ja, de kinderen hebben er nog niet echt veel last van), voelden ons er plotsklaps niet meer bij horen. We hadden ons nog zo verheugd op de prettige contacten met onze medekampeerders, de heerlijke oppervlakkige gesprekjes over waar we vandaan komen en weer heengaan, kletspraat over het weer en dat het kamperen in Nederland zo heerlijk is dus waarom zouden we naar Frankrijk rijden… etcetera, je kent het wel. Niks van dat alles… Oké, misschien hadden we niet zo duidelijk non-verbaal moet uitstralen dat we zo’n afwasbak ontzettend onzinnig en nutteloos vinden. Dat is dan weer een beetje onze fout, maar je bent toch aan het kamperen?!!? Daar hoort toch bij dat je net weer schone vaat op de grond valt en dat je het weer even afspoelt? Of liever nog, niet afspoelt en de paar korrels bosgrond gewoon voor lief neemt. Maar goed, misschien bent u als lezer wel een fanatieke opvouwbare wasteil adept. Ga hieronder gerust uw gang om mij te overtuigen van uw gelijk. Totdat iemand met echt goede argumenten komt doe ik het zonder. Want bij een fietsvakantie geldt toch nog steeds: “alles wat je thuis laat, is meegenomen”. Maar mócht u dan toch graag zo’n überhippe afwasteil willen hebben; neem die van Ortlieb. Stevig, lichtgewicht, waterdicht en verkrijgbaar in allerlei hippe kleurtjes en maten. Zonder ingebouwde wasverzachter…

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on De opvouwbare Ortlieb afwasbak

  1. het lijkt wel een reclamespotje…
    ik had gehoopt op deze pagina te kunnen lezen hoe het jullie in de Harz was vergaan. Aangezien ik in het verhaal van Gert en Ries las dat jullie tentjes waren verdwenen vermoed ik ook allerlei aventuren van X-bionic!

  2. ‘t is me nogal een proces.. maar wel lekker geslapen die 2e nacht.. om maar niet te spreken over die constructieve maaltijd voorafgaand aan t slapen..

  3. En Renia en ik, rillend in een memorabel bivak, ons troostend met de gedachte dat jullie viertjes het nog wel zwaarder zouden hebben daar in de Harz.. Wij hadden er heel wat voor over om uberhaupt een tentje te hebben..
    Thumbs up en afwas voorzichtig,
    L.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*