IJs in NL – Een avond om (niet) snel te vergeten…

Een echte ijsmeester weet wanneer het gaat vriezen. Zo ook Thomas Knoope uit Bodegraven, die in de winter geen spruitjes kweekt, maar ijs… En zoals hijzelf zegt: “Horizontaal ijs is voor mietjes, het verticale voor echte kerels”.

 

Nu waren er afgelopen vrijdagavond bij de eerste Nederlandse klimwedstrijd op echt ijs, ook vele ‘echte kerels’ van het vrouwelijke geslacht die voor de mannen niet onder deden. Zie de uitslagenlijst.

 

X-Bionic Elwin miste de wedstrijdroutine en merkte dat 2 ijsloze jaren er behoorlijk inhakken (of juist niet). Aan de schoentjes lag het zeer zeker niet (LOWA IceComp GTX). Maar belangrijker was de prima sfeer en alle media aandacht (TV West, BNR, Radio2, NOS Headlines nieuws op radio3 , SBS6 en NOS Journaal op 3). Nu staat Nederland ook op de kaart met verticaal ijs.

 

Hier een filmpje:

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

4 Comments on IJs in NL – Een avond om (niet) snel te vergeten…

 1. Haha, ja, oudste deelnemer, en de enige die een fig. of 4 gebruikte.. niet dat dat nodig was hoor.
  En nee, L gaat niet meer Worldcuppen. Ik ben al genoeg Zwiebertje. Ik ga weer smerig hard skieen!! (ik heb een fijne dosis ‘stimulatia’ die voor mij uit skiet, zie je..;> )
  Ciao en redt voorzichtig!
  L

 2. wauwie, wat een inzicht… skiën is altijd al leuker geweest dan worldcupijskrabben, maar ja bij sommige duurt de ontkenningsfase wat langer (10 jaar)…

  anyway: we moeten dus maar eens gezaampjes de latten onder binden! mag ik ook jouw stimulatia gebruiken?

  ciao! mebo

  -je hoeft geen bochten te draaien, als het maar hard gaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*