Fox Raid

“Is ‘t wel handig als we meedoen?” vragen we ons af. Uiteindelijk besluiten we gewoon om te kijken wat t doet, en gaan we gewoon proberen om een dag lekker buiten bezig te zijn. Erik heeft net een negen daagse werkweek achter de rug en voelt zich niet fit. En ik, tsja ik ben een week of drie van te voren overskied door een fransman, met vermoedelijk een gebroken neus en kapotte rib als gevolg. Met andere woorden: al het bewegen wat ik de weken voorafgaand heb gedaan, zou niet voldoende zijn om het 8 uur lang vrolijk te volbrengen. En het is ook nog eens vreselijk verschrikkelijk koud.

 

Rustig aan doen dus. Hier houden we ons direct aan bij de start. Bij de proloog worden we lopend weggestuurd om twee kilometer verder een boom op te pikken en deze terug op de Voshaar te brengen. Alle tweetallen voor ons pakken de boom op de schouders en gaan er in een drafje vandoor. Wij besluiten ons niet te vermoeien en gaan gewoon met de boom wandelen. Uiteindelijk is het verschil in aankomsttijd minimaal.

 

Terwijl Erik een aantal kruispeilingen op de kaart intekent, ben ik wat aan het tuttebellen. Ik besluit dat mijn band wat te zacht is en dat er wat lucht bij moet. Zodra de pomp de band raakt gaat t mis, en loopt de band geheel leeg. We vertrekken als één na laatste in de volgende etappe;-(. Uiteindelijk blijkt het strakke kaartlezen ons een boel moeite te besparen, waardoor we ergens halverwege in het klassement staan.

 

Dan volgt er een etappe waarbij 1 persoon de fietsen met de kano naar een punt moet brengen, terwijl de ander nog twee punten moet hardlopen. Terwijl ik het eerste punt in deze loopetappe knip besef ik dat de TA ook een knipje zou moeten hebben. Blijkbaar ben ik pas net uit de winterslaap en heb ik maanden niet meer gedacht aan tactisch spel, dus vette pech voor Lisette. Een fijn stukje teruglopen. Gelukkkig kom ik bij lange niet als laatste aan bij de kano’s. Hierna volgde een fietsetappe, een loopetappe, en een fietsetappe naar de plaats waar we de kano hebben achtergelaten. Gezellig met de twee fietsen tussen ons in mogen we stroomopwaarts met wind tegen varen.

 

De volgende etappe stuurt ons via een aantal cp’s terug naar de Voshaar. Ik ben al voorbereid op een ronde natte en fysieke opdrachten op het terrein. Maar nee, na beide een pijl met de boog geschoten te hebben kregen we een kruispuntjesroute. Ik kreeg het een beetje benauwd van dit A-viertje met tekeningen en afstanden. Maar Erik is helemaal enthousiast en vertaalt het zonder problemen in een foutloze route. De grote grap was wel toen we bij de CP aankwamen waar deze route ons heen bracht, dat daar een aantal beduusde teams onder de boom zaten te turen op hun kaarten, omdat ze geen idee hadden waar ze nu in vredesnaam gedropt waren. Bij de CP hangt een coordinaat. We weten ook niet exact waar we zitten, maar we hebben beiden een voorkeur voor een bepaalde richting, dus die kant gaan we ook uit, wat een goede keuze bleek, want we komen als 6e team bij het volgende bemande TA aan, alwaar we weer een fijn stukje gaan lopen op kruispeilingen.

 

Na deze punten opgepikt te hebben, fietsen we terug naar de Voshaar. Ik vrees wederom voor de activiteiten daar, maar het beperkt zich tot een lange touwbaan, waarna we mogen finishen. Bekaf zijn we wel, en bepaalde plaatsen in mijn lichaam zijn zwaar humeurig. Maar eigenlijk zijn we vooral blij, dat we ondanks alle lichamelijke ongemakken, waardeloze voorbereiding, maar met strak navigeren toch aardig mee konden komen..

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Fox Raid

  1. Gaaf LiZ, altijd weer grinniken bij jouw vertelstijl. Maar ondertussen ook heel best gepresteerd, denk dat jullie één van de 1e mixte waren?
    Ciao!
    Elwin.

  2. Zeker omdat het verschil met de nummer 2 maar iets van 20 minuten was. Precies de tijd die we volgens mij hebben lopen verklooien met banden oppompen en teruglopen om CP’s alsnog te knippen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*