Een bike-run-bike

Het vereiste wat herinneringen van Wouter-Dirk, maar uiteindelijk ben ik toch maar gaan oriëntatielopen op de Posbank vorig weekeinde. Heerlijk op de fiets erheen gepeddeld en onderweg Wouter en vrienden toevallig tegengekomen (die hadden toen al zo’n vijftig km in de benen). Bij aankomst aan de start was het meteen gezellig; wat zijn die oriëntatielopers toch fijne mensen! De kaart voor deze loop was 1:25.000, iets dat we stukken beter gewend zijn dan de belachelijk gedetailleerde en vreemd ingekleurde oriëntatieloop kaarten. We spraken af dat Wouter en team iets eerder zouden starten, omdat de verwachting was dat zij als team iets langzamer zouden kunnen bewegen (op elkaar wachten, allemaal het punt knippen, plasjes, U kent het wel). Onder een heerlijk zonnetje startte ik dus een stuk na ze voor de 13 km (hemelsbreed) hardlopen over de Posbank. Het was in één woord geweldig – en gemeen heuvelachtig! Al snel moesten de mouwen van mijn jas af – mijn X-Bionic kleren eronder waren meer dan warm genoeg. Na een tijdje kwam ik Wouter en team weer tegen en zijn we even gezellig bij elkaar blijven hangen. Daarna probeerde ik door te stoten en nog wat mensen in te halen. De heuvels begonnen daarbij behoorlijk pijn te doen en bij een van de laatste punten schoot de kramp er lichtjes in. Bergop wandelend en bergaf hardlopend kwam ik uiteindelijk toch bij de finish, na 95 minuten en nog wat seconden. Uitgaande van ongeveer 17 kilometer werkelijk gelopen afstand, betekent dat een gemiddelde van net boven de 10 km per uur. Niet te lang over nadenken, gewoon lekker gesport… 

Al snel kwamen Wouter en bende ook weer bij de finish. Ze wisselden belachelijk snel naar fietskleren en een paar minuten later stonden ze klaar om te gaan. Ik mocht een tijdje met ze meefietsen over de Posbank-route voordat ik huiswaarts moest. Hun verdere plannen: nog maar weer eens vijftig kilometer fietsen! Mijn verdere plannen: licht verkeerd fietsen, bejaard echtpaar uit de brand helpen door midden in het bos drie kwartier gezellig te kletsen met de zeer kwieke echtgenote, en daarna hongerkloppend naar huis fietsen via de inmiddels favoriete frietkot bij station Wolfheze (1 Twix, 1 cola, alstublieft). Wieteke had daarna ook nog heerlijke groentequiche! Het was weer lekker….! Tot binnenkort bij wedstrijden!

P.s. oriëntatieloop nog als snelste afgelegd ook – bij gebrek aan tegenstand! http://www.nolb.nl/uitslagen/421-120311-posbankloop-argus.html

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

2 Comments on Een bike-run-bike

  1. Te bescheiden waarde Arnaud… Van die echte bikkels die het aandurfden om de 13km OL te doen ben jij gewoon veruit de snelste gebleken. En dat na een lekker stukje warmfietsen… Chapeau!

  2. Wat was dat mooi! Heerlijk weer, wat een omgeving en wat een gezelschap. En natuurlijk mooie herrineringen aan een zeker Veluwe Classic! Heerlijk vermaakt.
    Mochten er nog mensen zin hebben, over twee weken zijn we te vinden bij een Orientatieloop in Austerlitz (www.nolb.nl) voor de details.

    Lekker trainen.

    PS. Arnie goed gedaan jongen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*