Ibex mini-battle

Het is feest in Wageningen! Ibex, de studenten-alpinisten club bestaat 25  jaar en dat moet gevierd hebben. Aangezien onze Arnaud, (beschermheilige van de club) het adventure racen jaren geleden bij Ibex geintroduceerd heeft, was er tijdens de lustrumweek ook een heuse mini-adventure race. Een ideale tijdsbesteding voor de dinsdagavond, dus stonden we dinsdag vol goede moed aan de start voor 4 uurtjes buiten spelen en verrassing. Michiel en Arnaud gingen maar voor één ding: de zege. Harm en Lisette hadden wat bescheidener ambities: de tweede plek 🙂

Een lang verhaal kun je vrij makkelijk kort maken. Het was heerlijk weer, de organisatie had een leuk parcours uitgezet, maar was bij een paar punten wat creatief geweest met de lokatie van de controlepunten. Dat leverde onder andere een zoektocht van een kwartier op naar punt 8 (omschrijving: pas op prikkeldraad!), waarbij héél veel prikkeldraad werd gevonden, maar geen briefje. Punt 4 scheen er wel te zijn, maar lag minstens 150m van de opgegeven lokatie. Het vinden van een A4-tje, dat uiteindelijk boven op een muur schijnt te hebben gelegen, in het donker, werd daarmee toch wel een erg lastige opgave. Ach, kleinigheidjes… De andere punten waren creatief verstopt, maar goed te vinden. De route was verrassend mooi en de organisatie had op eenvoudige wijze een aantal leuk special tasks in de race verwerkt. Uiteraard hadden die een sterk klim-karakter, waardoor we al na 5 minuten racen aan de klimwand hingen, we midden in het donkere bos via wat touwen een CP in de boom moeten zien te bereiken en een steile helling bedwongen moest worden via een zeephelling. Allemaal goed te doen, maar ook de klimschoentjes moesten mee, voor, jawel het boulderen. Voor mensen die daar niet zo bekend mee zijn: dat is klimmen voor mensen met hoogtevrees. Harm en Arnaud lieten de eer aan hun respectievelijke maatjes, maar helaas wisten Liz (gebrek aan lengte) en Mitch (gebrek aan… uhm… talent?) maar één van de twee boulders te toppen. En laat nou net het team van Folmer en zijn maatje, die ook alle vindbare punten wisten te vinden, wel erg bedreven zijn in het korte-wand-geklauter. Zeer terecht zorgen zij er dus voor dat de overwinning ook binnen de Ibex-gelederen blijft, chapeau! Onze 2e en 3e plekken worden beloond met een ongetwijfeld overheerlijk huisgebrouwen Ibex-lustrum bier. Maar bovenal hebben we bijna 4 uur lang lekker hard gesport, lamp op de kop, kaart in de hand en gaan! Organisatie, bedankt!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*