Den Helder-Maastricht estafette 2011

426 Kilometer lang witte pijlen met een punt volgen in estafettevorm. Samen met negen andere lopers van Survival Groep Fit hoop ik deze afstand zo snel mogelijk en zonder al te veel ellende af te leggen. De ellende begint natuurlijk naar mijn mening al met het vroege opstaan; maar we hebben geluk. Onze starttijd is dankzij onze geplande snelheid geen 2 uur om zaterdagmorgen maar om half 5. Wat ons nog een beetje slaap voor vertrek oplevert. Onze tien lopers worden ondersteund door een vijftal vrijwilligers, die navigeren en ons vervoeren. Onze tactiek bestaat uit; de tien lopers verdelen in twee groepen. De ene groep van vijf lopers bewaren we in de bak van een vrachtwagentje voor een uur. En de overige vijf op de achterbank van een auto. Dit keer hadden we de luxe van een flinke Chevrolet. Helaas zonder massagestoelen en een lege minibar;-). Maar vooruit een banaantje en een chocolademelk zijn ook lekker.

.  

Van die vijf zet je er een aan het infietsen voor een kilometer. Waarna die een kilometer zoo hard!! mogelijk mag afleggen, om vervolgens lekker een kilometer op de fiets weer op adem te komen.Vette pret, dolle boel, en hilarisch dus. Na een uur worden de mensen uit de vrachtwagen op de achterbank gezet en de de uitgeputte lopers mogen herstellen in de bak van de vrachtwagen. Helaas kregen een aantal van ons al tegen de avond last van blessures, waardoor de druk op de overige lopers iets toenam. Gelukkig kent de wereld wat ongecompliceerde mensen, die het niet erg vinden als je ze belt; “He, zin in een stukkie lopen??”. Dus voor onze drie geblesseerden kregen we twee kersverse lopers terug. (Super bedankt;-))  In de nacht werden de shift verdubbeld, dus 2 uur lopen en 2 uur achter in de bak. Ik heb zelf het geluk dat ik aardig op commando kan slapen, dus zodra we aan ons rustmomentje aankwamen was mijn routine; even bosje opzoeken, wat eten en vocht erin, schoenen uit, mezelf in een slaapzakje wurmen, en pitten tot  het seintje “nog vijf minuten” kwam.

 Het werd al snel zondagochtend waarop we gezellig met zijn allen op de achterbanken van het personenbusje (op elkaar) zijn gaan zitten. De geblesseerden gaan de uitdaging nogmaals aan na een nacht rust. Om nu om de beurt uit de bus te springen om zooo hard en snel mogelijk een haalbare afstand af te leggen in de Limburgse heuvels. Soms lukt het om een paar honderd meter af te leggen. Soms heb je pech en moet je een categorie 4 heuvel bedwingen. Waardoor je al snel je handje wilt opsteken als teken voor behoefte aan aflossing. Maar omdat je nu maar slechts iedere 10e keer hoeft in plaats om de 5e keer, is er tijd genoeg  om te “herstellen” en om de lopende teamgenoot aan te moedigen vanuit de bus;-) De laatste paar kilometer naar het Onze Lieve Vrouwe Plein waar ons de finish en ons zwaarverdiende biertje op ons wacht, na Drieendertigeneenhalveuur samen hebben afgelegd. (Wat ons overigens een vierde plaats opleverde.)

Bedankt mensen ik heb genoten… En… Ontzettend veel dank en respect voor onze vrijwilligers.. want 33,5uur op deze manier ons ondersteunen is ook een hele prestatie!!!

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

8 Comments on Den Helder-Maastricht estafette 2011

 1. Liset heeft als enige nog een stukje onverhard gelopen dankzij een verkeerd geplaatste pijl ergens rond Valkenburg.
  Liset + 2 fietsers het verkeerde pad in terwijl de rest + bus alweer verder op de goede route verder ging.

 2. aldus Erik ;-)..
  Ja dolle boel als er meerdere speurtochten witte pijlen uitzetten. En niemand op dat moment de kaart en route op papier meeleest. En als loper heb je de taak; “blijven lopen, toch??”.

 3. mmm, blijkt een derde plek op een haar (een paar minuten) na gemist hebben.. Als in… Als we niet een pijl verkeerd geïnterpreteerd hadden bijvoorbeeld..

 4. Gelijk weer klagen over de tekortkomingen van de Chevy…. Massagestoelen… En het is maar beter dat de minibar niet gevuld was 😛
  Gelukkig was ik niet de chauffeur in Valkenburg. Dan had ik me schuldig moeten voelen haha.
  Maar wat was het kicken! Echt top!
  Leuk dat je het al zo snel hebt geschreven 🙂

 5. Hoi leuke lopers,

  ik wil jullie nog bedanken voor jullie gezelligheid, steun,doorzettingsvermogen en enthousiasme. Dit heeft mijn allereerste survivalrun tot een groot succes gemaakt. Had vooraf niet gedacht dat ik hiertoe in staat was.
  Echt top, wie weet volgend jaar weer. Ik ben in ieder geval gemotiveerd om flink te blijven trainen want jullie hebben me wel geinspireerd.

  groeten Inge

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Survivalgroep Fit-Zeist » Blog Archive » Den Helder-Maastricht

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*