De Race

10 juni 2017
Adventure Race Rhenen!

UPDATE: We zitten vol! Je kunt nog wel inschrijven voor een plek op de reservelijst!

Check onze facebook pagina voor de laatste updates voor en tijdens de race: https://www.facebook.com/arrhenen/

Klik hier voor het laatste nieuws…

De Adventure Race Rhenen is een 6 uurs Adventure race voor koppels bestaande uit een kind en een volwassene. Voor het gemak noemen we het een ouder-kind race, maar je mag ook een oom, volwassen neef of je buurvrouw vragen om mee te doen.

Een Adventure Race is een tocht waarbij je fietsend, lopend en kanoënd een parcours moet afleggen. De route, die bepaal je grotendeels zelf! De aanwijzingen krijg je van ons aan het begin van een etappe, waarna je zelf met behulp van bijvoorbeeld kaart en kompas op zoek gaat naar controlepunten. Op een controlepunt (we noemen dat vaak een CP) vind je een braille knijper, waarmee je gaatjes in je controlekaartje knipt. Daarmee kun je laten zien dat jullie dat punt ook écht verdiend hebben. Eigenlijk is het dus een officiele wedstrijd speurtocht!

De controlepunten zijn niet verstopt, maar je moet wel een beetje kunnen kaartlezen om op de goede plek te komen en ze te kunnen vinden. Op deze website staan al wat tips-and-tricks over kaartlezen en we zullen jullie vertellen wat voor routebeschrijvingen je kunt verwachten.

De uitdaging is om het hele parcours te volbrengen, waarbij je je te voet, per fiets of per kano verplaatst.De snelste in één van de 4 categoriën krijgt een prijs, maar iedereen die het uiterste uit zichzelf heeft gehaald verdient natuurlijk de eeuwige trots! Wij zijn dan trots op je, de ouder is trots op zijn/haar kind, het kind is trots op zijn papa/mama en vooral zichzelf. Het gaat dus om het lekker samen buiten bezig zijn en kijken of je je eigen grenzen kunt verleggen!

De totale afstand is ca. 30 km voor categorie 1 & 2 en ca 45 km voor categorie 3 & 4, maar de route is verdeeld in ca 8-10 korte etappes.

De indeling in categoriën gaat op basis van geboortejaar:

Categorie 1: 2009&2010
Categorie 2: 2007&2008
Categorie 3: 2005&2006
Categorie 4: 2003&2004

Als je voor 2003 geboren bent, maar het lijkt je wel leuk om mee te doen, laat het ons dan weten! Als er genoeg belangstelling is maken we graag een categorie voor oudere kinderen, of je doet gewoon lekker voor de lol mee. Want daar draait het toch eigenlijk om?

Als ondergrens hanteren we het geboortejaar 2010, maar het is vooral aan de ouders/begeleiders om in te schatten of een kind het aan kan. Onze ervaring is dat als een kind redelijk vlotjes ca 10 km kan fietsen en 5 km kan wandelen het volbrengen van deze Adventure Race geen groot probleem hoeft te zijn. Bovendien is de route ook op veel punten makkelijk in te korten en kan een handje in de rug bij het fietsen het veel leuker maken!

Onderdelen (voorlopige planning):
– (hard)lopen
– fietsen (deels onverhard / mountainbike)
– kanoën
– run-bike
– special tasks (bijvoorbeeld boogschieten, klimmen en klauteren en wat we verder kunnen verzinnen)

Als je vragen hebt, mail dan gerust naar info@ar-rhenen.nl!

Tot 10 juni!

Harm Bartholomeus
Ronald Dercksen
Lisette de Graauw
Elwin van der Gragt

No responses yet