Devil’s Trail – de Misstap.

Trailrunnen begint de NL te veroveren. Links en rechts komen enthousiaste lui met nieuwe runs op de proppen. Zo is de eerste editie van de Devil’s trail nu een feit, een trailloop door de bossen van Groesbeek, Nijmegen. Ambitieus opgezet en meteen geslaagd. Een keuze uit 4 verschillende (behapbare) afstanden. Allen over uitdagend terrein en schitterend landschap. Compleet met drinkposten langs de routes, een prima geoutilleerd Start-/Finish terrein met prima geregeld parkeren.

Elwin liet zich door vriendin Maaike strikken om haar team op de lange afstand (38km – 800 h.m.) te versterken. Het bleek van begin af aan een helse onderneming. Het is ook vragen om ellende als je als rechtgeaard Katholiek meedoet aan een run met deze naam.. Het begon met spanning in de buik door sputterende auto, die er onderweg 3x de brui aan gaf. Het totale gebrek aan vorm, omdat de trainings nadruk de afgelopen maanden op duur- kracht sporten heeft gelegen, nauwelijks hard gelopen. En het chronische slaapgebrek, opgelopen op Kalymnos (zie verslag elders op deze website).

En jawel. Bij het omkleden de verrassing: Het belangrijkste voetenwerk vergeten: De >X<Socks (dan helpt het Powershirt ook niet meer ;-)) en ook geen nopjesschoenen mee. Dat werd glibberen en glijden op het natte parcours.
Redelijk snel van start (té snel voor de huidige vorm). En al binnen een half uur ca. 3km mis gelopen, de uitpijling was door vandalen verfrutst (verbeterpuntje organisatie).

En toen op ca. 16km een ernstige misstap. Al struikelend de val weten op te vangen, maar wel iets verrekt in een dij. Krampen schoten vanaf dat moment, als vuurschichten uit de hel, door de benen. Het tempo kelderde. En later, met een km of 12 te gaan, werd het strompelen.
Ongeveer 45min na de geschatte finishtijd aangekomen. Gelukkig had Maaike zelf op het laatste moment de overstap gemaakt naar de lange afstand en verdedigde met een veel betere tijd, de eer van het zoiezo goed presterende team, waarmee we de 2e plek behaalden in de team-categorie.

(foto credits: G. Godschalk en T. Lensen)

Jan Vesely en Maaike Braat lekker op weg.
Start/Finish aan de Zevenheuvelenweg.

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*