Dutch Drytool Event 2015 – Ijsklimmen in ‘the dutch mountains’.

Elwin in droogijs.. - fotorechten: NKBV
Elwin in droogijs.. - fotorechten: NKBV

Afgelopen Zaterdag vond er weer een DDE plaats (DutchDrytoolEvent, de hoeveelste editie eigenlijk?) Dé nationale ‘ijsklimwedstrijd’, waarbij uit gebrek aan echt ijs, geklommen wordt op hout en kunststof grepen van de ‘Nederlandse Matterhorn’ – Monte Cervino.
Het is een volwassen competitie, met routes van World-Cup klasse en waarbij de internationale UIAA regels gehanteerd worden. Wel met een vriendelijke ‘instap-drempel’, door het bieden van routes in alle moeilijkheids gradaties.
Team X-Bionic lid Elwin had dit jaar geen tijd om zelf als routebouwer bij te dragen en schreef daarom maar in als deelnemer. Een finale plaats zat er niet in, met een 11e plek. (Het aanstormende talent is té sterk, of de WorldCup ervaring is te diep weggezakt.. 😉 Het was een geweldig evenement, waardoor de keuze ‘routebouwen óf meedoen’ volgend jaar wel erg lastig wordt..
Met veel dank aan het organiserende comité, met o.a. Marianne van der Steen, Dennis van derHoek en Peter Loef.

Elwin in droogijs.. - fotorechten: NKBV
Elwin in droogijs.. – fotorechten: NKBV

 

Team X-Bionic

Welkom op de website van het X-Bionic Adventure Race Team. Vier mannen en één vrouw die van avontuur en fysieke uitdagingen houden. Op deze weblog plaatsen we verslagen van onze wedstrijden, voorbereidingen, ervaringen met materialen en alle andere zaken die ons bezighouden. Geniet van de verhalen en schroom niet om een reactie te plaatsen of je vragen aan ons te stellen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*